Dobrodošli na info-strancu OPG Magriž - Kornić - Proizvodnja i prodaja ovčjeg sira - maslinovog ulja i vina - Maslinarstvo - Ekstra djevičansko maslinovo ulje ˝Cornichia˝ - Olio d´oliva - Domaći ovčji sir sa otoka Krka - Ovčji sir ˝Crni bodul˝ Kornić - Otok Krk. |
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magriž bavi se proizvodnjom sira, vina i maslinovog ulja. Tradicionalna starinska proizvodnja na moderan način i pola stoljeća iskustva obitelji Mrakovčić garancija su kvalitetnog proizvoda. Sir se proizvodi od mlijeka iz vlastitog muznog stada ovaca na tradicionalan način bez pasterizacije, uz dodatak sirila i mljekarske kulture. Soljenje se vrši u salamuri. Zrenje traje od jednog mjeseca pa do jedne godine. Jedan dio sira se u toku zrenja omata listovima bilja tako da dobije posebnu aromu i boju. Krčki sir spada u njihove poznatije, tvrde, punomasne ovčje sireve. Na imanju Magriž iz Kornića na otoku Krku proizvodnjom krčkog sira bave se od već davne 1984. godine, kada su imali samo 9 ovaca u uzgoju. Danas uzgajaju stado od 150 muznih krčkih ovaca. |
|
KRČKI SIR
|
je autohtoni otočki hrvatski sir, koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima otoka Krka. |
Iako se Krčki sir tradicionalno proizvodi od pamtivijeka, tek je početkom ovog milenija dovršena i registrirana receptura. |
Prepoznatljiv je po svojoj kvaliteti i specifičnom okusu. Riječ je o deliciji proizvedenoj od plodova prirode koje je dalo more, škrta zemlja, kamenjar i pašnjaci prekriveni solju. |
Krčki sir, rađen od mlijeka ovaca, izvanredna je poslastica kojom se može započeti i završiti obrok. |
|
|
|
|
|
>>>>>>>>>>>>>>>> PROIZVODNJA I PRODAJA OVČJEG SIRA <<<<<<<<<<<<<<< |
° Ovčji sir - ˝Crni bodul˝ |
° Ovčji sir sa ružmarinom (patentiran) - ˝Zeleni bodul˝ |
° Ovčji sir sa orahom (patentiran) |
° Ovčji sir sa svim vrstama bilja |
|
|
|
>>>>>>>>>>>>>>>>>>> PROIZVODNJA I PRODAJA VINA <<<<<<<<<<<<<<<<<<< |
|
|
|
|
|
|
|
>>>>>>>> PROIZVODNJA I PRODAJA MASLINOVOG ULJA ˝CORNICHIA˝ <<<<<<<< |
Maslinovo ulje ˝Cornichia˝ dobiveno je iz domaćih maslinika najaromatičnije sorte maslina, uzgojenih na najboljim mikrolokacijama na otoku Krku. |
Ekstra djevičansko maslinovo ulje ˝Cornichia˝ dobiva se nakon prvog tiještenja zdravog ploda masline, a kiselost mu ne prelaze 0.8%. |
|
|
|
|
|
>>>>>>>>>> OPĆE INFORMACIJE - MASLINOVOG ULJA ˝CORNICHIA˝ <<<<<<<<<< |
* Pozicija naših maslinika:
|
* Veličina maslinika: |
* Nadmorska visina: |
* Način sadnje maslinika: |
* Starost maslinika: |
* Broj stabala: |
* Brand: |
|
* Način branja maslina: |
* Način prerade maslina: |
* Mjesto prerade maslina: |
* Vrsta pakiranja: |
* Sorte maslina koje sadrže odabrano maslinovo ulje: |
* Boja, okus i miris: |
* Gastro preporuka: |
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> NAGRADE I PRIZNANJA <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< |
|
|
Sir Črni bodul 2009. godine na sajmu sireva u Bjelovaru i Grubišnom polju dobio priznanje "Šampion sajma". |
Na Eko-etno sajmu su također dobili nagradu za krčki sir "Najbolji od najboljih". |
Danas broje više od 50 priznanja na mnogobrojnim manifestacijama širom zemlje. |
|
|